Thetahealing

Zoals je kunt zien, heb ik veel cursussen van thetahealing gevolgd. Dat doe ik omdat ik deze technologie ontzettend interessant en efficient vind. Ik zie veel veranderingen in mezelf maar ook mijn klanten bevestigen dat. Vandaag wil ik je meer over thetahealing vertellen.

De wetenschappers weten nog niet zo heel veel over ons brein, maar ze weten dat ons brein hersenactiviteit toont. Hersenactiviteit kan worden gemeten aan de hand van hersengolven. Dit zijn kleine elektrische stroompjes die meetbaar zijn via het aantal trillingen of golven per seconde. Hersengolven worden uitgedrukt in Herz (Hz) en worden gemeten door middel van een EEG (elektro-encefalogram).

De hersengolven kunnen worden opgedeeld in vijf verschillende categorieën, gebaseerd op het aantal Hz:

Gamma-golven: 38 tot 80 Hz. Deze golven komen voor bij sterke mentale activiteiten zoals studeren en problemen oplossen.

Bèta-golven: 14 tot 38 Hz. Bèta-golven komen voor wanneer je actief bezig bent en zorgen ervoor dat je je kan concentreren. Wanneer er een teveel aan dit soort golven is, ervaar je stress. Tijdens slapen of mediteren neemt de hoeveelheid bèta-golven af.

Alfa-golven: 8 tot 14 Hz. Deze golven zijn actief wanneer je ontspannen bent, bijvoorbeeld tijdens slapen of dagdromen.

Thèta-golven: 4 tot 8 Hz. Thèta-golven zijn aanwezig wanneer je creatief bezig bent. Ze komen ook vaak voor tijdens REM slaap, de fase tijdens slaap waarin je droomt. Je hebt deze slaap fase nodig om de gebeurtenissen van de dag te verwerken. Mensen die slecht slapen hebben dan ook problemen om ervaringen van de dag te verwerken.

Delta-golven: 0.5 tot 4 Hz. Tijdens diepe slaap, een fase voor en na REM slaap zijn de delta-golven actief. Ze worden in verband gebracht met het herstelstadium van het lichaam waarin nieuwe cellen worden aangemaakt. (informatie is van de website van Herseninstitute)

In thetahealing werken we met theta- en betagolven, maar de healing gebeurt wanneer je brein op thetagolven werkt. Dan worden ook nieuwe neurobanden aangemaakt, die je gedrag veranderen. De theta staat is geschikt voor het werken met het onderbewustzijn om negatieve houdingen, psychologische blokkades, trauma’s en onderdrukte gevoelens te veranderen. Met behulp van theta healing kun je beperkende overtuigingen en programma’s identificeren die je tegenhouden van welvaart, financieel welzijn en het leven dat je zou willen leiden; vervangen door de positieve programma’s en je brein leren om nieuwe neurobanden te ontwikkelen.

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.